söndag 28 juli 2013

Juicefasta -en nystart - (eller reboot som det också kallas)

Har efter mer än hundra försök att gå ner i vikt och lika många besvikelser bestämt mig för att göra någonting helt annat än vad jag normalt prövat när jag försöker tappa i vikt. Jag upptäckte till min stora glädje Joe Cross fantastiska dokumentär Fat Sick and Nearly Dead:

http://www.youtube.com/watch?v=8o0pSnp0Xs8

Sök på Fat Sick and Nearly Dead Full movie om länken inte funkar.

Här är en länk till officiella hemsidan.

Den handlar om en nystart (Reboot som Joe kallar det) av sin kropp. I dokumentären så dricker han enbart färskpressad juice i 60 dagar. Innan han började var han ca 40 kg överviktig samt tog diverse mediciner för en hel del problem han hade med kroppen. Alltftersom han fastade så försvann alla hälsoproblem plus att vikten rasade på honom. Jag har prövat att fasta tidigare men aldrig så länge. Jag trodde inte det var bra för kroppen att göra det för mer än ca 5-10 dagar.

Nu kanske jag inte klarar mer än så den här gången, men enligt forskare och kunniga inom området som Joe Cross pratar med i dokumentären (han har även kontakt med läkare för att ha koll på sin kropp under tiden) så klarar kroppen detta och är även “gjord" för att klara det.

Fettet  vi har på vår kropp är ett sätt för kroppen att spara upp för dåliga tider när det inte finns så mycket mat omkring oss. Nu lever vi inte i sådana tider så fettet försvinner aldrig och vi ökar bara på fettlagren om vi inte gör något åt det. Men kroppen är tydligen så uppbyggd att den kan göra om fettet till näringsämnen vi behöver under tider då det finns lite mat att tillgå. För mig lät det väldigt logiskt då även många andra djur har den förmågan så varför inte då också människan.

Jag har innan jag tog mig an denna nya utmaning prövar det mesta inom bantning och viktnedgång. Jag har prövat: LCHF, VLCD, Dukan, 5:2, Montignac, Atkins, Rawfood och även juicefasta… Det som jag tyckt bäst om var Rawfood och juicefasta då det var med dessa metoder som jag mådde bäst och även gick ner i vikt. Även LCHF gillade jag då jag mådde bra men tyvärr så gick jag inte ner något. Jag gick inte heller upp skall jag tillägga. Skulle jag lyckas med min fasta och återfå min hälsa och även gå ner i vikt så skulle jag kunna tänka mig att fortsätta med LCHF med en släng av Rawfood och juicefasta. LCHF gillar jag pga av att det är ganska "normal" mat och går att äta utan att behöva anstränga sig alltför mycket.

Mitt första delmål är att klara 5 dagars fasta. Skulle jag klara det så är 10 dagar nästa mål. Klarar jag det också och är sugen på en fortsättning så siktar jag på både 30 resp. 60 dagar. Helt ärligt så tror jag givetvis inte att jag klarar mer än kanske 5-10 dagar med tanke på mina tidigare bantningsförsök men man kan ju alltid försöka…

Jag startar denna bloggen för att försöka hitta motivation och inspiration att fortsätta. Jag har startat så många bantningar tidigare och misslyckats så jag behöver all hjälp jag kan få…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar